Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس اعلام کرد: شهرستان بوانات در شمال شرقی استان فارس و در دامنه رشته کوه های زاگرس مرکزی با آب و هوای نیمه کوهستانی و معتدل از روزگار قدیم به نام "نگین سبز فارس" مشهور بوده است.


این گزارش حاکی است، یکی از رسوم مردمان این دیار توجه به سبزه و سبز شدن گل بنفشه بوده و آن را نمادی از آمدن بهار می دانند و در گذشته از آن برای رنگ کردن تخم مرغ های سفره هفت سین نیز استفاده می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در رسوم گذشته، نوجوانان و کودکان بواناتی در روزهای آخر اسفند ماه، به دشت و مزارع رفته و گل های بنفشه ها را جمع آوری و بعد از آمدن به خانه مقداری از گل ها را همراه با چند عدد تخم مرغ درون کتری یا ظرفی روی آتش می گذاشتند تا بجوشد و با جوشش آب، تخم مرغ ها رنگ بنفش به خود گرفته و بعد آن ها را که برای مردم نماد زندگی و آمدن بهار بودند درون سفره هفت سین در کنار سبزه های قرار می دادند و گاهی نیز از این تخم مرغ های رنگی برای عیدی دادن به کوچکترها استفاده می کردند.

بنابر این گزارش، هنوز هم در روستاهای شهرستان بوانات هستند نوجوانان و بانوانی که برای رنگ کردن تخم مرغ های سفره هفت سین از این گل های بنفشه استفاده کنند.

انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۰۹۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد

غلامرضا احمدی گفت : با توجه به برداشت بی رویه آب از سفره های زیر زمینی شهرستان اشتهارد در دهه های گذشته اکنون شاهد کاهش سطح این سفره ها به میزان ۷۳ سانتی متر هستیم.

وی اظهار کرد: برای نجات آبخوانها ، طی ۲ سال گذشته از مجموع ۴۸۰ حلقه چاه غیر مجاز شناسایی شده در این شهرستان، ۴۵۹ حلقه آنها مسدود شده است؛ انسداد مابقی چاههای غیر مجاز در برنامه کاری امسال است.

مدیر امور آب شهرستان اشتهارد بیان کرد: با هدف مدیریت منابع آب زیر زمینی تاکنون ۹۶ حلقه چاه کشاورزی این شهرستان به کنتور هوشمند آب متصل شده و هفت حلقه چاه دیگر امسال به کنتور هوشمند مجهز می شود.

وی گفت : تعداد چاه های مجاز شهرستان اشتهارد ۱۹۶ حلقه است که شامل کشاورزی، صنعتی ، شرب و بهداشت است.

شهرستان اشتهارد با جمعیتی حدود ۱۰۰ هزار نفر یکی از مناطق دارای تنش آبی در استان البرز است.بخشی از دشت اشتهارد استان البرز به علت برداشت بی رویه آب از سفره های زیر زمینی با فرونشست زمین مواجه شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • گردهم آمدن تمام نهادهای مرتبط با ترافیک در کرمانشاه
  • مسابقات چوگان بانوان قرعه کشی شد
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • غرق شدن جوان ٣۰ ساله دزفولی در رودخانه دز
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • گام‌های نهایی برای سر آمدن انتظار چندساله؛ فقط یک ماه تا افتتاح پل چهارم بشار
  • جوان ۳۰ ساله در رودخانه دز غرق شد
  • وارد آمدن خسارت بیش از ۲۵۳ میلیارد تومانی به بخش کشاورزی
  • وارد آمدن خسارت به ۱۰۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایری استان ایلام
  • کشف بیش از ۱۷ هزار نخ سیگار قاچاق در کرج